malmo-lagerlokaler.se: Lagerlokal i Gamla staden

Lagerlokal i Gamla staden

 

Om stadsdelen

Gamla Staden omges av kanalerna i alla vädersträck utom i väster där stadsdelen avgränsas via Mariedalsvägen gentemot stadsdelen Ribersborg. Denna stadsdel är Malmös medeltida stadskärna. Husen i Gamla Staden är mestadels privatägda hyreshus och i stadsdelen finns det flera kontor, restauranger och affärer. I stadsdelen finns det två köpcentrum - Hansacompagniet och Caroli city. Båda varuhusen erbjuder både butiker ur kedjorna, lokala verksamheter och olika services. I Gamla Staden finns det goda konferensmöjligheter, Sankt Gertrud och Travelshop är några exempel på anläggningar som har möjlighet till stora sällskap. Utöver det så är Gamla Staden ett av Malmös hotelltätaste områden med närmare 30 hotell. Kommunikationsmässigt har Gamla Staden ett mycket strategiskt läge. Malmö Centralstation ligger i norra delen av stadsdelen. Från Malmö C med tåg tar det endast 20 minuter till Köpenhamns flygplats, Kastrup. Dessutom är det endast 30 km till Malmö flygplats, Sturup. Gamla Staden benämns ibland som Inre hamnen, eftersom delar av stadsdelen ingår i det större området Malmö Hamn. I hamnen finns det möjlighet till båtförbindelser till Tyskland, lagerlokaler och industriverksamheter.

 

 

Geografi

Gamla Staden har drygt 9500 invånare fördelat på 87 hektar. Västa delen av stadsdelen består mestadels grönområden i form av parker, kanaler, dammar och kyrkogårdar. Gamla Staden gränsar till Västra hamnen, Ribersborg, Rörsjöstaden, Davidshall, Lugnet och Hästhagen. Husen är strukturerade i slutna kvarter i varierande ålder och karaktär

 

 

Värt att besöka i stadsdelen

Malmöhus Slott

Moderna Museet

S:t Petri Kyrka

Lilla Torg

Malmö live

 

Länkar

Om Gamla Staden på Wikipedia

Officiella besöksguiden för Malmö

Karta över Gamla staden

 

 

 

 

En lagerlokal fungerar som en lösning för förvaring och distribution av kommersiella och industriella produkter och varor. Det finns olika typer av lagerlokaler, exempel på dessa är lagerhotell som delas med andra företag och magasinering som lämpar sig för förvaring av produkter som inte behöver brukas särskilt ofta. Viktigt att tänka på om man funderar på lagerlokal är hur stor lokal som behövs, tidsplan för lokalen samt optimalt läge för lokalen. Om du letar efter en lagerlokal till din verksamhet, klicka på länkarna till höger.